Interviu Inna

Inna este o artistă foarte cunoscută atât printre români, cât și la nivel internațional ca o cântăreață, dansatoare și compozitoare a unor genuri de muzică precum dance, pop, house, latino, pop-dance, disco etc. Încă de mică a avut o pasiune pentru muzică, sub numele de Elena Alexandra Apostoleanu, fiind alintată Inna de bunicul ei. Casa părintească este în Mangalia, Constanța, iar studiile le-a făcut la Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Succesul cel mai mare l-a avut la 23 de ani când a debutat cu albumul Hot, care s-a făcut cunoscut în nouă țări, primind distincția de „Cea mai bună melodie internațională” în cadrul Premiilor Eska și a Festivalului Sopot. Au fost vândute peste 500,000 de albume în întreaga lume. Piesa Hot a fost top 1 în peste cinci țări în acea perioadă, printre care România, Rusia, Polonia, Grecia, Ungaria, Bulgaria, Turcia. La nivel internațional, cele mai cunoscute piese ale Innei sunt cele care fac parte din albumul Hot. Anul 2009 i-a adus artistei cel mai mare succes prin acest album.

Pe parcursul ei profesional, Inna a scos peste cinci albume, Hot, I Am The Club Rocker, Party Never Ends, INNA, Nirvana, LatINNA, Yo peste douăzeci de single-uri, a cântat alături de Carla’s Dreams, 3 Sud-Est, Pitbull, DJ BoBo, Lady GaGa, Daddy Yankee etc., are peste 15 single-uri promoționale, peste 30 de videoclipuri. A primit 41 de distincții din partea unor jurii naționale și internaționale, printre care se numără „Top 1 România”(piesa Love, 2009), „Cel mai bun artist – Mondial”, „Cel mai bun interpret român”, Best Song in the Balkans from Romania, „Best International Artist” etc. Și-a extins activitatea și la Vocea României Junior, făcând parte din juriu.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *